زمینه های برنامه نویسی زیادی برای کار وجود دارد از بخش طراحی وب گرفته تا ویندوز یا ios باید ببینم ما میخواهیم چه چیزی رو یاد بگیریم. در این مقاله قرار نیست به آموزش برنامه نویسی بپردازیم و هدف این مقاله ارائه زمینه های برنامه نویسی یا بهتر بگویم حوزه های مختلف برنامه نویسی می باشد. با هم بررسی می کنیم که چه زمینه یا حوزه هایی برای برنامه نویسی وجود دارد تا شما رو بیشتر با آنها آشنا کنیم. پس اگر میخواهید زمینه های برنامه نویسی یا بهتر بگویم حوزه های مختلف برنامه نویسی رو بشناسید این مقاله می تونه کمک خوبی به شما کند.
زمینه های برنامه نویسی
در سایت منابع زیادی برای زمینه های مختلف برنامه نویسی قرار دادیم و هر کدام را جدا مورد بررسی قرار دادیم. در این بخش در قالب یک مقاله واحد و مستقل به بررسی حوزه های مختلف برنامه نویسی می پردازیم. در بخش زیر حوزه های اصلی برنامه نویسی را لیست کرده ایم. به صورت کلی ما سه دسته اصلی یا بهتر بگویم سه حوزه اصلی در برنامه نویسی داریم.
- برنامه نویسی تحت وب
- برنامه نویسی تحت موبایل
- برنامه نویسی تحت دسکتاپ
۱- برنامه نویسی تحت وب
برنامه نویسی تحت وب به برنامه نویسی گفته می شود که برای تولید نرم افزارهای تحت وب استفاده می شود. این نرم افزارها برای انجام امور مختلف به صورت آنلاین طراحی و ساخته می شوند. برنامه های تحت وب معمولا با یکی از زبان های ASP.Net،PHP،JAVA، پایتون و … نوشته شده و روی سرور قابل نصب است.
یکی از دلایل محبوبیت برنامه های تحت وب، سادگی و قابل دسترس بودن در طول شبانه روز است. برای استفاده از برنامه های وب کافیه کاربر با استفاده از یک مرورگر با اینترنت وصل شود و از برنامه مورد نظر استفاده کند. اکر بخواهم به صورت مثال توضیح دهیم میتوانم اشاره ای به سایت های مختلف مثل Gmail، یاهو و امثال این برنامه ها کنم. در واقع زمانی که شما به یک سایت متصل میشوید و به انجام اموری مانند ارسال ایمیل، خرید آنلاین، سیستم حسابداری، امور بانکی و … میپردازید با یک برنامه تحتوب در حال کارکردن هستید.
در مقاله ای جدا و مستقل در مورد برنامه نویسی تحت وب توضیحات بیشتری ارائه کرده ایم که پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را که با عنوان برنامه نویسی تحت وب چیست؟ در سایت قرار دادیم را مطالعه کنید.
توجه: اگر در بین زمینه های مختلف برنامه نویسی بخواهیم محبوب ترین زمینه رو معرفی کنیم باید بگم برنامه نویسی تحت وب، محبوب ترین حوزه بین برنامه نویس ها می باشد.
انواع زبان و تکنولوژی معروف در ایران برای ساخت نرم افزارهای تحت وب
در ایران چند زبان و تکنولوژی برای ساخت نرم افزارهای تحت وب وجود دارد که در بخش زیر به ۴ مورد اصلی آنها اشاره می کنیم.
- تکنولوژی asp.net
- زبان php
- زبان پایتون
- زبان جاوااسکریپت
۲- برنامه نویسی تحت موبایل
برنامه نویسی تحت موبایل هم برنامه نویسی می باشد که برای ساخت اپلیکیشن های موبایلی می باشد. یعنی با استفاده از این برنامه نویسی می توانید انواع اپلیکیشن اندرویدی و ios تولید کنید. در ۳ ۴ سال اخیر تعداد برنامه نویس های موبایل به شدت افزایش پیدا کرده است آن هم به دلیل استفاده شدید مردم از گوشی های هوشمند می باشد. حالا این برنامه نویسی برای موبایل هم برای سیستم عامل اندروید می باشد هم برای ios، البته ویندوز فون که کلا به خاطرها پیوست و کمتر کسی از آن استفاده می کند. ولی بازار اندروید به شدت داغ تر و پر رونق تر می باشد.
زبان های زیادی برای تولید انواع اپلیکیشن موبایلی (اندروید و ios) وجود دارد البته این رو بگم برای ساخت اپلیکیشن های ios می توانید از دو زبان سوئیفت یا آبجکت سی استفاده کنید. که در حال حاضر اکثر برنامه نویسی های ios از سوئیفت برای تولید نرم افزارهای مورد نیاز استفاده می کند. و کسانی که می خواهند اپلیکیشن های اندرویدی تولید کنند زبان های زیادی را جلو چشم خود میبینند مانند: جاوا، کاتلین، پایتون، سی شارپ، بیسیک و … که هر کدام به نوبه خود فوق العاده هستند.
برای اینکه با زبان های برنامه نویسی اندروید بیشتر آشنا شوید پیشنهاد میکنم مقاله بهترین زبان برنامه نویسی اندروید را مطالعه کنید. در این مقاله ۱۱ زبان عالی برای نوشتن برنامه های اندروید معرفی کرده ایم که در ایران معمولا ۴ ۵ تاشون استفاده می شود.
۳- برنامه نویسی تحت دسکتاپ
در ادامه معرفی حوزه های مختلف برنامه نویسی به بخش سوم یعنی برنامه نویسی تحت دسکتاپ یا همون ویندوز میرسیم. اگر شما بخواهید برنامه نویسی را یاد بگیرید که با آن نرم افزارهای ویندوزی تولید کنید به آن برنامه نویسی تحت دسکتاپ یا ویندوز می گویند. زبان های زیادی برای برنامه نویسی تحت دسکتاپ وجود دارد مثل سی شارپ، سی پلاس پلاس، ویژوال بیسیک، دلفی، جاوا، پایتون، سی و … که می توانید با آنها نرم افزارهای ویندوزی تولید کنید اما به جرات می توان گفت بهترین زبان برنامه نویسی دسکتاپ، زبان سی شارپ می باشد که به عنوان محبوب ترین زبان برنامه نویسی ایران شناخته می شود و می توان از آن به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی دسکتاپ یاد کرد.
برنامه نویسی که برای تولید نرم افزارهای ویندوز مورد استفاده قرار می گیرد رو برنامه نویسی تحت ویندوز می گویند. برنامه نویسی تحت ویندوز در قالب یک نرم افزار روی یک کامپیوتر است. این برنامه می تواند در دستگاه دیگری هم باشد ولی امکان دسترسی هم زمان چند کاربر در یک لحظه به یک برنامه وجود ندارد. کدها توسط یک کامپایلر با مفسر روی دستگاه ترجمه و اجرا می شود. اما در برنامههای تحت وب به صورت خط به خط اجرا می شود و در یک مرورگر به صورت ایستا یا غیر ایستا نمایش داده می شود.
نکته: در کل برنامه نویسی که منجر به تولید نرم افزار برای سیستم عامل ویندوز شود را برنامه نویسی تحت ویندوز می گویند.
پیشنهاد میکنم برای درک بهتر این بخش مقاله برنامه نویسی تحت ویندوز چیست؟ به همراه معرفی چند زبان تحت ویندوز را حتما مطالعه کنید در این مقاله نکات خوبی در زمینه برنامه نویسی دسکتاپ ارائه کرده ایم. در انتها مقاله زبان های برنامه نویسی تحت ویندوز رو هم مطالعه کنید. در این مقاله ۵ زبان برنامه نویسی پر کاربرد در این حوزه که بیشترین استفاده در ایران رو دارند رو معرفی کرده ایم.
در این مقاله زمینه های برنامه نویسی البته صورت صورت کلی را مورد بررسی قرار دادیم تا شما بیشتر با این حوزه ها آشنا شوید اگر می خواهید وارد حوزه برنامه نویسی شوید و شروع به یادگیری و آموزش برنامه نویسی کنید باید ابتدا بدونید می خواهید در کدام زمینه برنامه نویسی فعالیت کنید و بر اساس اون زمینه یا بهتر بگویم حوزه یک زبان را انتخاب کنید.