کتاب آداب روزانه | عادتهای رفتاری افراد موفق و بزرگان هنر و اندیشه


احتمالاً شما هم با ما هم‌عقیده هستید که همه‌ی بحث مدیریت زمان و انضباط شخصی، این نیست که با استفاده از انواع #نرم افزارهای مدیریت زمان یا تنظیم چند چک لیست و جدول برنامه ریزی روزانه و هفتگی، همان کاری را که پیش از این انجام می‌دادیم، کمی منظم‌تر و دقیق‌تر انجام دهیم؛ گاهی باید به کلی انتخاب‌ها و عادت‌های خود را تغییر دهیم و با رفتارها و روش‌های تازه‌ای جایگزین کنیم.

شاید به همین علت، عادتهای رفتاری افراد موفق برای بسیاری از ما جالب است و با مراجعه به این عادتها، می‌کوشیم از آن‌ها برای اصلاح و بهبود سبک زندگی خود الهام بگیریم.

هم‌چنین می‌توان گفت یکی از علت‌های استقبال از زندگینامه افراد موفق، در کنار‌ آشنایی با مدل ذهنی آن‌ها، این است که بتوانیم از برنامه روزانه افراد موفق و عادتهای آن‌ها به عنوان الگویی برای برنامه ریزی روزانه خود استفاده کنیم و برنامه زندگی خود را نه فقط منظم‌تر، بلکه متحول کنیم.

اگر شما هم با آن‌چه تا این‌جا گفتیم، هم‌عقیده هستید، مطالعه‌ی کتاب آداب روزانه نوشته‌ی میسن کاری (Mason Currey) می‌تواند یک گزینه‌ی جذاب برایتان باشد.

عادتهای رفتاری انسان های موفق - کتاب آداب روزانه - نوشته میسن کاری - ترجمه مریم مومنی - انتشارات ماهی

میسن کاری در این کتاب، نگاهی متفاوت با سایر روایت‌های زندگینامه‌ای رایج دارد. او به سراغ آثار، نوشته‌ها و مصاحبه‌های حدود صد و شصت نفر از بزرگان رفته و کوشیده عادتهای زندگی و جزئیات الهام‌بخش سبک زندگی روزانه‌ آن‌ها را استخراج کند (با توجه به حجم کتاب و تعداد افراد، می‌توانید حدس بزنید که به هر نفر حدوداً یک تا سه صفحه اختصاص داده شده است).

عنوان اصلی کتاب آداب روزانه در نسخه‌ی انگلیسی Daily Rituals است و نویسنده، عنوان فرعیِ How Artists Work را برای آن انتخاب کرده است. البته ما (متمم) دقیقاً متوجه نشدیم چرا این عنوان فرعی برای کتاب در نظر گرفته شده است. چون افرادی که زندگی آن‌ها برای بررسی در کتاب انتخاب شده، به جامعه‌ی هنرمندان محدود نیستند.

در کنار نام کسانی چون پابلو پیکاسو، #ون گوگ، وودی آلن و دیوید لینچ، نام افراد بسیار دیگری قرار گرفته که ممکن است بیش از عنوان هنرمند، با عنوان نویسنده، متفکر یا تحلیل‌گر شناخته شوند.

از جمله این افراد می‌توان به موراکامی، اومبرتو اکو، کارل مارکس، آیزاک آسیموف، چارلز داروین، ویکتور هوگو، چارلز دیکنز، نیکلا تسلا، مارسل پروست، اسکینر، فروید و یونگ اشاره کرد.

دو بخش کوتاه از کتاب آداب روزانه را برایتان انتخاب کرده‌ایم تا با فضای آن بیشتر آشنا شوید.

ابتدا بخش کوچکی از مطلب مربوط به استفن کینگ را می‌خوانیم:

کینگ هر روز می‌نویسد، حتی در تعطیلات و نیز روز تولدش.

تقریباً هیچ‌وقت پیش از آن‌که سهمیه‌ی روزانه‌ی دوهزار کلمه‌ای‌اش را بنویسد، دست از کار نمی‌کشد.

حوالی ساعت هشت یا هشت و نیم صبح شروع به کار می‌کند. بعضی روزها تا یازده و نیم، دو هزار کلمه‌اش را می‌نویسد، اما اغلب باید تا یک و نیم کار کند تا سهمیه‌ی روزانه حاصل شود. عصرها و شب‌ها آزاد است که چرتی بزند، نامه‌هایش را بخواند، مطالعه‌ای کند، در خدمت خانواده باشد و به تماشای بازی‌های تیم ردساکس از تلویزیون بنشیند.

شاید خواندن چند سطر از مطلب مربوط به فدریکو فلینی هم برایتان چالب باشد:

این فیلمساز ایتالیایی مدعی بود هیچ‌وقت نمی‌تواند بیش از سه ساعت بخوابد. او در سال ۱۹۷۷ در گفت‌گویی برنامه‌ی صبح‌گاهی‌اش را این‌طور توصیف کرد:

سال شش صبح بیدارم. دور خانه راه می‌روم، پنجره‌ها را باز می‌کنم، داخل کارتن‌ها سرک می‌کشم و کتاب‌ها را جابجا می‌کنم.

سال‌های سال است که سعی می‌کنم یک فنجان قهوه‌ی حسابی برای خودم درست کنم، اما دیگر فهمیده‌ام که کار من نیست.

می‌روم طبقه‌ی پایین و در اولین فرصت از خانه بیرون می‌زنم. ساعت هفت دیگر پای تلفن هستم. حسابی حواسم را جمع می‌کنم ببینم چه کسانی را می‌شود ساعت هفت صبح از خواب بیدار کرد، بی‌آن‌که بهشان بربخورد.

با این بیدارباش واقعاً در حق بعضی‌هایشان لطف می‌کنم؛ این‌ها عادت کرده‌اند حدود ساعت هفت صبح با تلفن من بیدار شوند.

در پایان، چند جمله هم از زندگی ویلیام فاکنر می‌آوریم:

بهترین وقت نوشتن برای فاکنر صبح‌ها بود، با این حال می‌توانست در صورت لزوم با زمان‌بندی‌های مختلف کنار بیاید. در ایامی که روی گور به گور کار می‌کرد، عصرها به نوشتن این رمان می‌گذشت و شب‌ها وظیفه‌ی نظارت بر نیروگاه برق دانشگاه را بر عهده داشت.

… صبح زود بیدار می‌شد، صبحانه می‌خورد و تمام صبح را پشت میزش می‌نوشت. فاکنر دوست داشت در کتابخانه کار کند و چون درِ کتابخانه قفل نداشت، دستگیره‌ی آن را در می‌آورد و پیش خودش نگه می‌داشت.

… یک بار به مادرش نوشت که موفق شده در یک روز ده‌هزار کلمه بنویسد. آن روز از ده صبح تا نیمه‌شب کار کرده بود و رکوردش را ارتقا داده بود. خودش می‌گوید: «وقتی می‌نویسم که حس نوشتن داشته باشم و هر روز هم این حس را دارم!»

لازم به توضیح است که کتاب آداب روزانه (با تیتر فرعی: روز بزرگان چگونه شب می‌شود) با زحمت مریم مومنی و به همت نشر ماهی به بازار عرضه شده است. باید از زحمت ویراستاران این کتاب هم قدردانی کرد که متنی روان را در اختیار خواننده قرار داده‌اند.

مطالب مرتبط

  معرفی کتابهای مدیریتی

  پاراگراف فارسی

  معرفی کتابهای روانشناسی

  کتابخوانی و توصیه‌هایی درباره آن

  دانشمندان کلاسیک مدیریت و اقتصاد و روانشناسی

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز.

شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

ثبت‌نام به عنوان کاربر آزاد متمم

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درس‌های مختص کاربران ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

البته از میان درس‌های مطرح شده، شاید بهتر باشد ابتدا مطالعه‌ و بررسی مباحث زیر را در اولویت قرار دهید:

دوره MBA

فنون مذاکره | تصمیم گیری

تحلیل رفتار متقابل | پرورش تسلط کلامی

افزایش عزت نفس | چگونه شاد باشیم

اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام

سری مطالب حوزه مدیریت زمان

The post کتاب آداب روزانه | عادتهای رفتاری افراد موفق و بزرگان هنر و اندیشه appeared first on متمم.

درباره نویسنده: administrator

ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *