از جمله ابزارهایی که گرافیست ها و طراحان به آن نیاز دارند محیطی ساده و با امکانات بالا برای انجام دادن تمامی فعالیت ها و پیاده سازی طرح های خودشان است. این محیط باید در عین دارا بودن آخرین تکنولوژی های طراحی گرافیکی، رابط کاربری آسانی را داشته باشد تا طراحان با حداقل دانش مورد نیاز بتوانند با آن کار کنند. کورل دراو Corel Draw یکی از کاربردی ترین نرم افزار های موجود برای انجام کلیه ی امور گرافیکی، خطوط برداری، رسم اشکال و نقاشی های جذاب است و هر گرافیستی با آموزش Corel Draw می تواند از امکانات این نرم افزار قدرتمند استفاده کند. در ادامه ی این مقاله می خواهیم شما را نرم افزار Corel Draw و جزئیات آن به صورت گام به گام آشنا کنیم و در مورد کاربردهای این نرم افزار محبوب صحبت کنیم.
کورل دراو Corel Draw چیست؟
نرم افزار کورل دراو به عنوان یک نرم افزار ویرایشگر برداری و گرافیکی می باشد که توسط شرکت کورل طراحی و توسعه داده شده است و کاربران می توانند برای نیاز های خود از آن استفاده کنند. نرم افزار کورل دراو برنامه ای جهت انجام طراحی می باشد که در آن می توانیم ابزارهای متعددی را جهت ساخت تصاویر اصلی و ویرایش آن ها انجام دهیم. کورل دراو می تواند به ما کمک کند به سادگی کدهای کیو آر QR Code طراحی کنیم و صفحات موجود در این نرم افزار را طرح بندی کرده و جلوه های ویژه ای را به طراحی های خود اضافه کنیم.
نرم افزار کورل دراو می تواند با بسیاری از نرم افزارهای گرافیکی دیگر سازگار باشد و کاربران این برنامه می توانند با استفاده از این ویژگی کورل دراو جهت ساخت تصاویر و ویرایش آنها بجای نرم افزار های پیچیده دیگر، از ابزارهای متنوع این نرم افزار استفاده کنند. کورل دراو از محبوبترین نرم افزارهای موجود برای طراحی می باشد که به شکل یک برنامه جامع می تواند توسط طراحان برای طراحی نقاشی و طرح های خلاقانه که تنوع بالایی داشته باشد مورد استفاده قرار بگیرد. دریافت مجموعه آموزش Corel فرادرس و یادگیری آن برای کارآموزان رشته های گرافیک و هنر لازم است و می توانند برای طراحی انواع طرح ها و المان های جذاب با قابلیت های این نرم افزار آشنا شوند.
- مجموعه آموزش کورل (Corel) — کلیک کنید
تفاوت تصاویر برداری و پیکسلی چیست؟
تصاویر به صورت کلی به دو دسته تقسیم می شوند :
- تصاویر برداری
- تصاویر پیکسلی
حال می خواهیم تفاوت های این دو نوع تصویر را بررسی کنیم :
تصاویر برداری
در تصاویر برداری که آنها را با عنوان وکتور هم می شناسیم از خطوط، منحنی، دایره و بردارها برای تشکیل یک تصویر استفاده می شود که دارای وضوح و کیفیت بسیار بالایی است. تصاویر برداری بعلت داشتن ویژگی های طراحی کارایی بالاتری هم دارند چون با بزرگنمایی این تصاویر افت کیفیت نخواهیم داشت. تصاویر وکتور حجم بسیار کمتری نسبت به تصاویر پیکسلی دارند و البته ذخیره سازی آنها با نرم افزارهای مخصوص راحتتر است. از مهمترین نرم افزارهایی که می توانیم تصاویر برداری را با آنها بسازیم و ویرایش کنیم، نرم افزار کورل دراو و ایلیوستریتور می باشد. نرم افزار کورل دراو براساس برداری طراحی و تنظیم شده است و به علاقمندان این نرم افزار اجازه داده می شود که بتوانند خلاقیت های خود را به صورت حرفه ای در این برنامه پیاده سازی کنند. تصاویر برداری در صفحات وبسایت، طراحی پوستر، کارت ویزیت، کاتالوگ و… به صورت ویژه ای مورد استفاده قرار می گیرد. تصاویر برداری معمولا با فرمت های Eps – Pdf – Svg Ai و… نمایش داده می شوند.
تصاویر پیکسلی
در مقابل تصاویر پیکسلی به صورت پیکسل های کوچک در کنار هم قرار گرفته اند تا یک تصویر واحد را تشکیل دهند. تصاویری که با دوربین عکاسی و موبایل گرفته می شوند به صورت پیکسلی ذخیره می شوند که حجم بالاتری نسبت به تصاویر برداری دارند و همچنین با بزرگنمایی کیفیت آنها کاهش پیدا می کند. مهمترین نرم افزاری که می توانیم تصاویر پیکسلی را به صورت تخصصی ویرایش کنیم نرم افزار ادوبی فتوشاپ است.
تصاویر پیکسلی معمولا با فرمت های Jpg – Jpeg – Png – Gif و… نمایش داده می شوند. در این مقاله می خواهیم با آموزش Corel Draw که برای ویرایش تصاویر برداری مورد استفاده قرار می گیرد با شما همراه باشیم.
تاریخچه نرم افزار کورل دراو
نرم افزار کورل دراو توسط شرکتی در کانادا طراحی و ساخته شد و از همان ابتدا هم مورد توجه علاقمندان و کاربران و گرافیست ها مورد توجه قرار گرفت. شرکت مذکور با نام کورل یکی از قدیمی تری شرکت های شناخته شده در زمینه نرم افزارهای متنوعی است که از سال 1990 فعالیت خود را شروع کرد و تابحال نرم افزارهای مختلفی را برای کاربران طراحی کرده است. شرکت کورل توانست با طراحی نرم افزار کورل دراو توانایی های خود را به همه معرفی کند و بعدها در سال 2009 با شرکت Ulead ادغام شد و بعنوان یکی از شرکت های بزرگ نرم افزاری توانسته است خود را معرفی کند.
مهمترین نرم افزارهای معرفی شده توسط شرکت کورل عبارتند از :
- CorelDRAW Technical Suite : نرم افزار طراحی دو بعدی و وکتور مشابه نرم افزار ایلیوستریتور
- CorelCAD : نرم افزار طراحی 2 بعدی و 3 بعدی برداری قطعه های صنعتی
- Corel PaintShop : نرم افزار ویرایش تصاویر مشابه نرم افزار فتوشاپ
- Corel VideoStudio : نرم افزار ویرایش فیلم و ویدئو مشابه نرم افزار پریمیر
- Corel Painter : نرم افزار ساخت نقاشی طبیعی و گرافیکی
- Corel WordPerfect Office : نرم افزار اداری مشابه مجموعه نرم افزارهای آفیس
- Corel Website Creator : نرم افزار طراحی صفحات وبسایت
- Corel WinDVD : نرم افزار پخش انواع دیسک های CD و DVD
مهمترین ویژگی های نرم افزار کورل دراو
یکی از مهمترین ویژگی های نرم افزار کورل دراو را می توان سادگی و آسان بودن آن دانست. این سادگی را هم می توانیم در رابط کاربری آن مشاهده کنیم. همچنین براحتی می توان از تمامی ابزارهای موجود در این نرم افزار برای ویرایش و ساخت تصاویر برداری استفاده کرد که پیچیدگی زیادی ندارد. در طراحی هایی که در این نرم افزار انجام می شود می توان از انواع قالب ها، فونت، طرح های گرافیکی، طرح هنری و نقاشی استفاده کرد که تنوع بالای آن در انتخاب طرح ها باعث شده است کورل دراو از نظر گرافیست محبوبترین نرم افزار طراحی شناخته شود.
از جمله ویژگی هایی که می توانیم برای نرم افزار کورل دراو نام ببریم عبارتند از :
- سازگاری کامل با سایر برنامه های طراحی مانند فتوشاپ، اتوکد، ایلیوستریتور و …
- پشتیبانی از صدها فرمت گرافیکی و انواع فونت های هنری
- سازگاری کامل با انواع نسخه های سیستم عامل ویندوز
- دارا بودن امکانات بسیار متنوع و کاربردی برای کار با متن ها
- توانایی چاپ انواع طرح های گرافیکی با کیفیت بالا
- توانایی برش دقیق انواع خطوط برداری با دستگاه های برش و لیزر
- دارای معماری لایه لایه مشابه فتوشاپ برای مرحله ای کردن تغییرات
- سازگاری کامل با نرم افزاری های اداری مایکروسافت آفیس
- بهینه سازی شده جهت کار کردن با انواع پردازنده های چند هسته ای
- دارای انواع مدل ها و طرح های از پیش طراحی شده
با کسب آموزش Corel Draw می توانیم تمامی ابزارهایی که در این نرم افزار تعبیه شده اند را براحتی انتخاب و بررسی کنیم.
- آموزش کاربردی کورل – طراحی و گرافیک با CorelDRAW — کلیک کنید
معایب نرم افزار کورل دراو چیست؟
در کنار ویژگی های مهم و اساسی که نرم افزار کورل دراو دارد می توان برخی از معایب را هم برای آن برشمرد.
برخی از این معایب عبارتند از :
- پشتیبانی نکردن از سیستم عامل لینوکس
- عدم توانایی در انجام خروجی از پروژه های بزرگ
- پشتیبانی بعضی دستگاه های پرینتر از فرمت کورل دراو
- کمتر بودن کاربران کورل دراو نسبت به محصولات شرکت ادوبی
- عدم وجود نمونه های از پیش تعیین گسترده برای هر بخش
- عدم اجرای درست برای سیستم های نسبتا قدیمی
- پشتیبانی نکردم از طراحی های سه بعدی 3D
جالب ترین کاربردهای نرم افزار کورل دراو
به برخی از کاربردهای نرم افزار کورل دراو اشاره کردیم و می دانیم که توانایی های این نرم افزار با ویژگی هایی که بیان کردیم به چه اندازه بزرگ است. حال به جالب ترین کاربردهای نرم افزار کورل دارو که شاید نمی دانستید اشاره می کنیم.
- تبدیل کردن کلیه تصاویر پیکسلی به تصاویر برداری و وکتور
- طراحی انواع متن نوشته ها و تایپوگرافی
- طراحی انواع اشکال جهت چاپ پلاتر برای مصارف تبلیغاتی و تابلوسازی
- طراحی انواع آرم و لوگوهای جالب و متنوع
- طراحی انواع کاتالوگ، پوستر و کارت ویزیت برای چاپ باکیفیت تر
- طراحی انواع صفحات وبسایت همران با المان های مختلف
- طراحی انواع طرح های جالب بر روی پارچه برای چاپ طرح روی پارچه
- طراحی انواع وکتور، آیکون، بنر و المان های مورد نیاز برای وبسایت
- استفاده از طرح های آماده و Template ها برای روزنامه و مجلات
- استفاده از طرح های دو بعدی و برداری برای برش قطعات با دستگاه لیزر
- و…
البته اینها تنها گوشه ای از کاربردهای نرم افزار کورل دراو می باشد که نشان دهنده ی قدرت این برنامه ی کاربردی است.
نرم افزار کورل دراو را اغلب رقیب برنامه ی فتوشاپ می دانند ولی همانطور که در بالا ذکر شد این دو نرم افزار اگر چه در زمینه تصاویر و گرافیک کار می کنند ولی تفاوت ساختاری مهمی با هم دارند که با کسب آموزش Corel Draw می توانیم با تفاوت های آنها آشنا شویم. نرم کورل دراو برای تصاویر برداری و به صورت دو بعدی طراحی شده ولی نرم افزار فتوشاپ برای تصاویر پیکسلی مناسب است. البته از تصاویر برداری و وکتور در فتوشاپ هم می توانیم استفاده کنیم ولی چون به صورت پیکسلی درخواهند آمد کیفیت آنها با بزرگنمایی کاهش پیدا خواهد کرد.
البته تصاویر پیکسلی را در نرم افزار کورل دراو هم می توان وارد کرد ولی جزییات که به صورت پیکسل به پیکسل در عکس واقعی نمایش داده شده اند در ساختار برداری به خوبی نمایش داده نخواهند شد. چند سالی هست که شرکت ادوبی با معرفی نرم افزار ایلوستریتور توانسته وارد ساخت و ویرایش تصاویر برداری و وکتور شود ولی محبوبیت کورل دراو همچنان پابرجاست و کاربران این نرم افزار را به سایر رقیبان ترجیح می دهند.
فرمت های قابل استفاده در کورل دراو
ابتدا اینکه فرمت اصلی نرم افزار کورل دارو CDR است و این فرمت تنها در داخل نرم افزار کورل دراو قابل باز شدن است. این فرمت برای ذخیره سازی فایل های پروژه کورل دراو به صورت لایه باز است که هر وقت بخواهیم بتوانیم بر روی آن مجدد تغییراتی را انجام دهیم. نکته مهم اینکه باید به اولویت نسخه های نرم افزار کورل دراو دقت کنیم. یعنی اینکه نسخه ی 2018 از این نرم افزار می تواند نسخه های قبلی مانند 2015 و 2010 را بخواند ولی نسخه ی 2015 نمی تواند نسخه ی سال 2018 و بعد از آن را باز کند. اگر بخواهید با تفاوت نسخه های مختلف این نرم افزار آشنا شوید کافیست آموزش Corel Draw را مشاهده کنید.
فایل های کورل دراو را می توانیم با فرمت های دیگری هم ذخیره کنیم و در نرم افزار معروف دیگر آنها را باز کنیم. برخی از این فرمت های رایج عبارتند از :
PSD : این فرمت به صورت پیشفرض برای نرم افزار فتوشاپ است و با ذخیره کردن پروژه خود در کورل دراو با فرمت PSD می توانیم آن را در نرم افزار فتوشاپ به درستی باز کنیم. ولی وقتی در نرم افزار فتوشاپ باز می کنیم دیگر نمی توانیم لایه های موجود در فایل پروژه در برنامه ی کورل دراو را به همان صورت در قالب لایه های فتوشاپ مشاهده کنیم.
Ai : این فرمت هم به صورت پیشفرض برای نرم افزار ایلوستریتور می باشد و وقتی فایل پروژه کورل دراو را با فرمت Ai ذخیره می کنیم می توانیم آن را با نرم افزار ایلوستریتور به همان شکل مشابه لایه های کورل و به همان صورت در نرم افزار ایلوستریتور مشاهده کنیم.
PDF : این فرمت که بیشتر آن را به صورت یک فرمت متنی استاندارد و قابل حمل می شناسیم از جمله فرمت های مخصوص فایل های وکتور است که با بزرگنمایی کیفیت آن کاهش نمی یابد.
مزیت خوب PDF این است که براحتی در هر سیستمی قابل مشاهده است و حتی در گوشی های تلفن همراه هم می توانیم مشاهده کنیم. البته فرمت PDF قابل ویرایش نیست و فقط با استفاده از نرم افزار خاص ویرایش PDF مانند NitroPDF Pro می توانیم بخش هایی از فایل PDF را ویرایش کنیم.
DWG : این فرمت پیشفرض نرم افزار اتوکد است که نرم افزاری قدرتمد در زمینه ی نقشه کشی می باشد و چون از نرم افزار کورل دراو برای رسم خطوط برداری و نقشه برداری استفاده می شود می توانیم فرمت DWG را از کورل دراو خروجی بگیریم و در نرم افزار اتوکد با تمامی لایه های آن باز کنیم.
SVG : از جمله فرمت های مناسب برای ذخیره سازی تصاویر وکتور و به صورت برداری فرمت SVG است که از آن علاوه بر حوزه وب می توانیم برای چاپ پوستر و بنرهایی که به چاپ نیاز دارند استفاده کنیم.
از این فرمت برای تصاویر بدون پس زمینه و همچنین برای طراحی لوگو نیز استفاده می شود.
کلام آخر درباره آموزش Corel Draw
در این مقاله سعی داشتیم تا با خصوصیات و ویژگی های نرم افزار کاربردی کورل دراو شما را آشنا کنیم و در مورد آموزش Corel Draw مباحثی را مطرح کردیم که بتواند به شما در ابتدای راه کمک کرده باشد. برای اینکه بتوانید بر تمامی مباحث نرم افزار تخصصی و کاربردی کورل دراو مسلط شوید می توانید با فیلم های آموزشی فرادرس به این مهم برسید و به عنوان یک طراح و گرافیست مطرح شناخته شوید و در بازار کار آن موفق شوید.
- آموزش کورل CorelDRAW – پیشرفته — کلیک کنید