درخدمت شما هستیم با آموزش Node.js در ۳ روز: آشنایی با Node.js از وب سایت آموزش برنامه نویسی سورس باران. در این جلسه که بخش اول آموزش Node.js است معرفی و آشنایی کامل با Node.js را خواهیم داشت. برنامه وب مدرن در طی سالیان طولانی با معرفی بسیاری از فریم ورک های محبوب مانند bootstrap ، Angular JS و غیره ، محبوب واقع شده است و همه این چهارچوب ها بر اساس JavaScript ساخته شده اند.
اما وقتی نوبت به توسعه برنامه های مبتنی بر سرور رسید ، به نوعی از درجه اعتبار ساقط شد و اینجاست که Node.js وارد صحنه شد. Node.js همچنین بر اساس چارچوب JavaScript است ، اما برای توسعه برنامه های مبتنی بر سرور استفاده می شود. در حالی که کل آموزش را می گذرانیم ، با جزئیات به Node.js می پردازیم و چگونگی استفاده از آن برای توسعه برنامه های مبتنی بر سرور می توانیم استفاده کنیم.
سرفصل آموزش Node.js در ۳ روز
- بارگیری و آموزش نصب: Node.js راهنمای مرحله به مرحله.
- آموزش ماژول های Node.js: ایجاد ، انتشار ، گسترش و مدیریت
- آموزش Node.js Http : ایجاد سرور و دریافت داده
- آموزش Node.js Express
- آموزش Node.js MongoDB
- آموزش Node.js Promise
- آموزش Bluebird Promises
- آموزش Node.js Generators & Compare with Callbacks:
- آموزش Filestream, Pipes: Node js Streams
- آموزش تست Node.js با Jasmine
- آموزش Tutorial Node.Js با AngularJS: : تفاوت را بشناسید
- آموزش Node.js با . Python: تفاوت چیست؟
- آموزش Node.js Tutorial PDF
Node.js چیست؟
Node.js یک محیط با منبع آزاد و زمان اجرا متقابل است که برای توسعه برنامه های وب، سمت سرور استفاده می شود. برنامه های Node.js به زبان جاوا اسکریپت نوشته شده اند و می توان آنها را با طیف گسترده ای از سیستم عامل ها اجرا کرد. Node.js مبتنی بر معماری رویداد محور و ورودی / خروجی API غیر مسدود) non-blocking Input/Output API (است که به منظور بهینه سازی بازدهی برنامه های کاربردی و مقیاس پذیری برنامه های وب در زمان واقعی طراحی شده است.
در یک دوره زمانی طولانی ، چارچوب موجود برای توسعه وب ،همگی براساس یک مدل بدون قاعده بود. یک مدل بدون قاعده در جایی است که داده های تولید شده در یک جلسه (مانند اطلاعات مربوط به تنظیمات کاربر و وقایعی که رخ داده اند) برای استفاده در جلسه بعدی با آن کاربر حفظ نمی شوند. برای حفظ اطلاعات هر جلسه بین درخواست های یک کاربر باید کار زیادی انجام شود. اما با Node.js ، سرانجام راهی وجود دارد که برنامه های وب بتوانند اتصالات دو طرفه را در زمان واقعی(Real Time) داشته باشند ، جایی که مشتری و سرور می توانند ارتباط برقرار کنند و به آنها امکان تبادل آزاد داده ها را می دهند.
چرا از Node.js استفاده می کنیم؟
در فصل های بعدی نگاهی به ارزش واقعی Node.js می اندازیم ، اما چه چیزی این فریم ورک را بسیار مشهور می کند. با گذشت سالها ، بیشتر برنامه ها بر اساس یک چارچوب درخواست -پاسخ بدون قاعده انجام شده است. در این نوع برنامه ها ، توسعه دهنده باید اطمینان حاصل می کرد که کاربر در حالی که با سیستم کار می کرد ، از قرار دادن کد مناسب استفاده کرده است. اما با برنامه های وب Node.js ، اکنون می توانید در زمان واقعی ((Real Time کار کنید و ارتباطی دو طرفه برقرار کنید. وضعیت حفظ می شود و مشتری یا سرور می توانند ارتباط را شروع کنند.
ویژگی های Node.js
بیایید نگاهی به برخی از ویژگیهای اصلی Node.js بیندازیم
۱- مبتنی بر رویداد های ناهمزمان است و به رسیدگی درخواست های همزمان کمک می کند – این احتمالاً مهمترین نقطه فروش Node.js است. این ویژگی اساساً بدین معنی است که اگر یک درخواست برای برخی از عملیات ورودی / خروجی توسط نود دریافت شود ، عملیات را در پس زمینه انجام داده و با پردازش سایر درخواست ها ادامه می دهد.
var fs = require('fs'); fs.readFile("Sample.txt",function(error,data) { console.log("Reading Data completed"); });
- قطعه کد بالا به خواندن پرونده ای به نامtxt نگاهی می اندازد. در سایر زبانهای برنامه نویسی ، خط بعدی پردازش فقط هنگامی اتفاق می افتد که کل پرونده خوانده شود.
- اما در موردjs بخش مهمی از کد که باید آن را اعلام کند ، اعلان فراخوانی تابع (“تابع (خطا ، داده)”) است. این به عنوان یک تابع برگشتی شناخته می شود.
- بنابراین آنچه در اینجا اتفاق می افتد این است که عملیات خواندن پرونده در پس زمینه( background )شروع می شود. و پردازش دیگر، می تواند همزمان هنگام خواندن( read )پرونده اتفاق بیفتد. پس از اتمام کار خواندن پرونده ، تابع ناشناس فراخوانی می شود و متن “خواندن داده ها به پایان رسید” به کنسول لوگ نوشته می شود.
۲- نود از موتور V8 JavaScript Runtime استفاده می کند ، همان موردی است که توسط Google Chrome استفاده می شود. گره روی موتور جاوا اسکریپت بسته ای دارد که باعث می شود کار موتور زمان اجرا بسیار سریع تر شود و از این رو پردازش درخواست ها در نود نیز سریعتر می شود.
۳- رسیدگی به درخواست های همزمان – یکی دیگر از قابلیت های کلیدی Node امکان انجام اتصالات همزمان با یک سربار بسیار کم در یک فرآیند واحد است.
۴- کتابخانه Node.js از JavaScript استفاده می کند – این یکی دیگر از جنبه های مهم توسعه در Node.js است. بخش عمده ای از جامعه درحال توسعه در حال حاضر به خوبی از جاوا اسکریپت آگاهی دارند و از این رو توسعه در Node.js برای توسعه دهنده ای که جاوا اسکریپت را می شناسند آسان تر می شود.
۵- یک انجمن فعال و پر جنب و جوش برای چارچوب Node.js وجود دارد. به دلیل جامعه فعال ، همیشه به روزرسانی های کلیدی وجود دارد که در اختیار این فریم ورک قرار گرفته است. این کمک می کند تا چارچوب ان همیشه با آخرین روند توسعه وب به روز باشد.
چه کسانی از Node.js استفاده می کنند
Node.js توسط بسیاری از شرکتهای بزرگ استفاده می شود. در زیر لیستی از تعدادی از آنها آورده شده است.
- پی پال – بسیاری از سایت های درون پی پال نیز انتقال بهjs. را آغاز کرده اند.
- LinkedIn – LinkedIn با استفاده ازjs به سرورهای تلفن همراه خود ، که به iPhone ، Android و محصولات وب تلفن همراه هستند قدرت می دهد.
- موزیلاjs را برای پشتیبانی از API های مرورگر پیاده سازی کرده است که دارای نیم میلیارد نصب است.
- eBay میزبان سرویس HTTP API در js است.
چه زمانی باید از Node.js استفاده کنیم
Node.js در اپلیکیشن های جریان یا زمان واقعی مبتنی بر رویداد بهترین استفاده را دارد.
- برنامه های چت
- سرورهای بازی – سرورهای سریع و کارآمد که نیاز به پردازش هزاران درخواست در یک زمان دارند ، پس این یک چارچوب ایده آل است.
- محیط اجباری خوب – این برای محیط هایی که اسناد را مدیریت می کنند خوب است. در یک محیط مدیریت اسناد ، شما دارای چندین نفر خواهید بود که اسناد خود را ارسال کرده و با بررسی و چک کردن اسناد ، تغییرات مداوم را انجام می دهید. بنابراین Node.js برای این محیط ها مناسب است زیرا حلقه رویداد در Node.js می تواند باعث شود هر زمانی، اسناد در یک محیط مدیریت شده تغییر کند.
- سرورهای تبلیغاتی – مجدداً در اینجا می توانید هزاران درخواست برای جلب تبلیغات از سرور مرکزی داشته باشید و Node.js می تواند یک چارچوب ایده آل برای رسیدگی به این امر باشد.
- سرورهای جریان – یکی دیگر از سناریو های ایده آل برای استفاده ازNode.js برای سرورهای جریان چندرسانه ای است که در آن مشتری درخواست کرده است تا محتوای مختلف چندرسانه ای را از این سرور بیرون بکشد.
Node.js زمانی خوب است که به سطح بالایی از همزمانی نیاز دارید اما مقدار کمتری از زمان اختصاصی CPU را دارید. مهمتر از همه ، از آنجا که Node.js بر روی جاوا اسکریپت ساخته شده است ، برای ساخت برنامه های سمت مشتری که بر اساس همان چارچوب جاوا اسکریپت ساخته شده ، مناسب است.
چه زمانی از Node.js استفاده نکنید
Node.js را می توان برای بسیاری از برنامه ها با اهداف مختلف استفاده کرد. تنها سناریویی که نباید از آن استفاده شود مکان هایی است که زمان پردازش طولانی در آن وجود دارد ، که توسط برنامه مورد نیاز است. گره به صورت تک رشته ای ساخته شده است. اگر یک برنامه کاربردی برای انجام برخی از محاسبات طولانی مدت، در پس زمینه لازم باشد ، دیگر نمی تواند درخواست های دیگری را پردازش کند. همانطور که در بالا گفته شد ، Node.js بهترین استفاده ان در جایی است که پردازش، به زمان CPU کمتری نیاز دارد.
The post آموزش Node.js در ۳ روز: آشنایی با Node.js appeared first on آموزش برنامه نویسی.