پدر سئو ایران کیست؟ سوالی که این روزها ذهن برخی از افراد را مشغول کرده و به دنبال پاسخ آن هستند! ماجرا از آنجا شروع شد که فرد جوانی که تجربه بسیار کمی در زمینه وب و اینترنت دارد، در سایت خود مطلبی قرار داد و خودش را پدر سئو ایران معرفی کرد!
این موضوع در حالی اتفاق افتاد که تجربه کاری برخی از همکاران و افراد در زمینه سئو بیشتر از سن ایشان می باشد! همین موضوع باعث شد که صحبت های مختلفی در این باره شکل بگیرد و بحث های زیادی صورت پذیرد.
بچه یتیمی که این روزها برایش پدر پیدا شده است!
از حدود سال ۷۷ که با html و محیط اینترنت به صورت عملی آشنا شدم و اولین سایت های خودم را طراحی کردم، در شرکتی که برنامه نویس بودم مسئولیت طراحی سایت شرکت به من واگذار شد و پس از آن، محصولات شرکت در نتایج جستجو پیدا می شد و شرکت توانست صادرات نرم افزار انجام دهد. سالها بعد به طور علمی تری با سئو آشنا شدم، آن زمان دقیقا نمی دانستم که به فارسی چه ترجمه ای برای این اصطلاح درست است و در ایران نیز کسی این اسم را نشنیده بود…
حدود سال ۸۵ بود که برای یک شرکت کانادایی که در آن زمان با من همکاری داشت، به دنبال متخصص سئو می گشتم. تقریبا در تمام خبرنامه های آن زمان، گروه های یاهو، روزنامه همشهری و هرجا که می شناختم آگهی استخدام دادم.. اما کسی این کلمه را نشنیده بود.
در سالهای اولیه که کار سئو انجام می دادم، با مشتریان ایرانی برخوردهای عجیبی داشتم و هیچ کس از فرآیندی که قرار بود اتفاق بیفتد اطلاع نداشت (راستش را بخواهید فکرمیکنم هنوز هم کمتر کسی پیدا می شود که معنای دقیق سوال سئو چیست را بداند) و در آن سالها با سوالات عجیبی روبرو می شدم:
- من می خواهم تمام صفحه اول گوگل سایت من را نشان دهد
- به من تضمین دهید که در همه کلمات اول خواهم بود
- من وقت ندارم، حداکثر یک هفته دیگه باید رتبه اول گوگل باشم، اگر بلد نیستید بگین و…
یکی از اتفاقاتی که امروز افتاده و باعث خوشحالی است، این است که حداقل بسیاری از افراد نام سئو را شنیده اند. گرچه هنوز نمی دانند هدفگذاری و شناخت مخاطب و نرخ تبدیل چه استفاده ای در سئو دارد اما باز هم جای شکرش باقی است که فرهنگ جامعه رشد زیادی کرده است.
سئو به نظر من بچه یتیمی است که مورد ظلم واقع شده، سئو کارها به خاطر عدم شناخت جامعه از روند کاری که دارند مورد ظلم از طرف کارفرما بوده اند، برای اینکه بتوانند قرارداد ببندند مجبور شده اند زیربار درخواست های بی معنای کارفرما بروند و به خاطر جهلی که در جامعه ما وجود داشت مورد ظلم واقع شدند. دلیل دیگر این موضوع ورود افراد بی تجربه به این حوزه با این دید که سئو یک کار پیش پا افتاده است نیز می باشد. گرچه این اتفاق ممکن است در هر نوع کاری اتفاق بیفتد، اما اوضاع در مورد سئو بسیار بدتر است.
سوال اینجاست که حالا چه شده که برای این بچه یتیم پدر پیدا شده؟ اگر سئو پدر پیدا کرده است، پس مادرش کیست؟
با خانواده سئو بیشتر آشنا شوید
هر خانواده ای از یک ازدواج شروع می شود و یک پدر و یک مادر دارد. حال چگونه است که برای پدر سئو شدن اینقدر دعواست اما کسی حاضر نیست وظیفه مادری آن را بر عهده بگیرد؟ تصویر زیر مربوط به خانواده سئو است:
همانطور که در عکس مشاهده می کنید، چون جنسیت سئو مشخص نیست، معلوم نیست که فرزند سمت راست سئو است یا فرزند سمت چپ. به نظر شما سئو پسر است یا دختر؟
پدر سئو ایران چه کسی است؟
در هر زمینه کاری، افرادی هستند که با تلاش و همت سعی می کنند پیشرفت کنند و خدمات خوب به مشتریان خود ارائه می کنند. اینگونه افراد در صنف خود خوشنام می شوند و خود را برند می کنند. واژه پدر معمولا به افرادی داده می شود که سن بیشتری در یک علم داشته باشند و موی خود را در آن کار سفید کرده باشند، برای علومی که هنوز چند سال از بوجود آمدن نمی گذرد و حتی جای خود را به درستی در جامعه باز نکرده اند، استفاده از این القاب کار درستی نیست.
اما اگر بخواهیم به این دید به موضوع نگاه کنیم که فردی که تجربه بالاتری در این زمینه دارد و توانسته است ارزش جدیدی به این علم در ایران اضافه کند به عنوان پدر سئو مشخص گردد، افراد زیادی هستند که می توانند چنین لقبی بگیرند، سئو در ایران پدرها و مادرهای زیادی دارد، گرچه من معتقدم که این بچه هنوز هم یتیم است.
سئو علم است یا هنر؟
من به شطرنج علاقه خاصی دارم،اویل برایم سوال بود که چرا شطرنج یک ورزش است؟ در حالیکه در آن حرکت بدنی انجام نمی شود. بعدها به این نتیجه رسیدم که شطرنج بازی کردن، یک هنر است، شاید هم یک علم است.
به نظر شما سئو چیست؟
- سئو صرفا یک علم نیست، چون به شدت متغیر است و منابع موثق و مشخص دقیق و شناخته شده که در شرایط ثابت بمانند ندارد. حتی اگر شخصی به صورت کامل این علم را بلد باشد باز هم نمی تواند به صورت صد در صدی نتیجه بگیرد.
- سئو تجربی است، زیرا هر شخص و یا شرکتی از روش های تجربی خود کار سئو را انجام می دهد. بنابراین سئو بر اساس تجربه بدست می آید و هر شرکت یا شخص سئو کاری بر اساس تجربه خود سئو را انجام می دهد.
- سئو یک هنر است، بسیاری از فرآیندهای سئو هنرمندانه و هوشمندانه انجام می شود و می توان سئو را یک کار هنری در نظر گرفت.
- سئو ارتباط مستقیمی با برنامه نویسی سایت دارد، یک سئو کار باید بتواند ارتباطات مختلف بین محتوا، کدهای سایت، الگوریتم های گوگل و اتفاقات مختلف را تشخیص دهد، آزمایش انجام دهد و نتایج آزمایش ها را تحلیل کند، بنابراین سئو نوعی از علم مهندسی است.
بالاخره پدر سئو ایران کیست؟!
پدر سئو هر کسی می تواند باشد، حتی شما که این مقاله را می خوانید ممکن پدر سئو ایران باشید یا شاید هم عمو یا دایی اش. مهم نیست که پدر سئو ایران کیست مهم این است که سئو یتیم است. سئو پدر ندارد و مظلوم واقع شده است…
منبع : رضا شیرازی
پدر سئو ایران متولد شد !!!