اندروید استودیو Android Studio چیست؟
محیط برنامه نویسی اندروید استودیو در شانزدهم ماه می سال ۲۰۱۳ در کنفرانس سالانه توسعه دهندگان گوگل برای ایجاد برنامه های اندرویدی شناسایی شد.این نرم افزار حرفه ای ترین وسیله برای طراحی وعیب یابی اپلیکیشن ها عرضه شده است که آن را در اختیار برنامه نویس ها قرار داده اند که بتوانند تازه ترین و بهترین اپلیکیشن های متعددی را گسترش دهند. اندروید استودیو دارای خصوصیت های متفاوتی از جمله توانایی کدنویسی پویا و زنده به همراه مترجم می باشد،و حتی می تواند عیب برنامه ها طراحی را به طور مرحله ای و توانایی پیش نمایش برنامه را در دسترس کاربران قرار دهد.
امکاناتی که اندروید استودیو Android Studio می تواند در اختیار ما قرار دهد شامل:
– پشتیبانی از ایجاد فایل بر پایه Gradle
– سیستم انعطاف پذیر بر پایه Gradle
-ویرایشگر توانگر Layout ها و با پشتیبانی از ویرایش قالبها
– وسیله ای مخصوص بازاریابی و اشتباهات سریع
– ایجاد ابزارهای Lint برای مقایسه کارایی و مناسب نسخه های متفاوت
– وسیله های برای دریافت کردن عملکرد پذیرش استفاده با نسخه های سازگار و مشکلات دیگر
-تولید انواع متفاوت گونه های مختلف نسل های Apk
اکلیپس Eclipse چیست؟
اکلیپس یک IDE اُپن سورس است که بر اساس پلاگین و مناسب برای تولید برنامه های پیشرفته جاوا می باشد.محیط اکلیپس امکانات زیادی را در اختیارتان نمیگزارد و اینکه روال برنامه نویسی ویژوال مثل طراحی فرم و غیره را ندارد و اینکه برنامه نویسی تحت وب و خیلی از گزینه ها را نمیتواند پشتیبانی کند. فقط این سیستم پیمودن شیوه جدیدی به افراد اجازه می دهد که با پلاگین های خودش نوشته و از آن بتوان استفاده کرد.
گروهی از توسعه دهندگان IDE پلاگین های مورد نیاز را جداگانه نوشته اند و بصورت جداگانه در اختیار کاربران قرار داده اند. و از سوی دیگر بعضی از شرکت ها مختلف پلاگین های را برای اکلیپس نوشته اند و می فروشند، جالب است که بدانید که محیط اکلیپس فقط به زبان جاوا نمی باشد بلکه پلاگین های دیگری برای زبان های برنامه نویسی php، c، cobol، c++، fotran هم دارد.
تفاوت بین اندروید استودیو Android Studio و اکلیپس Eclipse
-گفته میشود ، که طرفداران اکلیپس معتقدند که این ابزار قدیمی میباشد و برای توسعه طراحی اپلیکیشن اندروید مناسب نیست و اندروید استودیو را به عنوان یک ابزار رسمی برای اپلیکیشن می نامند که توسعه دهندگان اندروید باید به این ابزار روی بیاورند.
– با توجه به اینکه اکلیپس برخلاف اندروید استودیو،توانایی توسعه ی اپلیکیشن های اندروید را به صورت گروهی عرضه نکرده است، برخی از توسعه دهندگان عقیده دارند که اندروید استودیو برای شرکت های بزرگ وسیله ی بهتری می باشد.
– با تحریم شدن کشور ایران ، باعث شده است اندروید استودیو برای این محیط برنامه نویسی مشکلات زیادی را برای کاربران ایرانی به وجود آورده.
– نکته دیگر که در این دو محیط برنامه نویسی میتوان گفت سرعت کامپایل و اجرای کد ها می باشد، محیط برنامه نویسی اندروید استودیو بسیار سنگین تر از اکلیپس می باشد، اگر شما سیستمی با مشخصات سخت افزاری پایینی استفاده می کنید پیشنهاد می شود که به سراغ برنامه نویسی در این محیط نروید .
– بعضی از توسعه دهندگان اعتقاد دارند اکلیپس ابزاری همه منظوره است و منحصراً برای توسعه ی اپلیکیشن های اندروید عرضه نشده است، کار کردن با واسط کاربری اندروید استودیو راحت تر می باشد زیرا یافتن گزینه ی مورد نظر در منوهای این ابزار آسان تر است. از سوی دیگر، بعضی اعتقاد دارند که برنامه نویسان حرفه ای کارکردن با کد برایشان بهتر می باشد تا با قابلیت هایdrag and drop ای که ابزار اندروید استودیو در اختیار قرار می دهد.
– بعضی از توسعه دهندگان معتقدند که با اینکه توانایی رفتن از اکلیپس به اندروید استودیو وجود دارد ، مناسب است که اگر پروژه ای با اکلیپس شروع شده است تا آخر هم با اکلیپس ادامه پیدا کند.
– بعضی از برنامه نویسان اعتقاد دارند که اندروید استودیو به طور قوی تر از کامل کردن کدها پشتیبانی می کند، به عنوان مثال در موقع کدزنی نام اعضای داده ای و تابعی یک شئ را به صورت دقیق تر تشخیص می دهد و به نسبت اکلیپس خطای کم تری دارد.
محیط طراحی و برنامه نویسی اندروید استودیو و اکلیپس
محیط برنامه نویسی اندروید استودیو شبیه به محیط ویژوال استودیو میبباشد و محیط برنامه نویسی اکلیپس کمی پیچیده و گیج کننده است اما محیط اندروید استودیو یک محیط حرفه ای و گروهی برای کار تخصصی یعنی نوشتن اپلیکیشن اندروید. محیط اکلیپس زیاد مناسب اندروید نیست چنانچه که اندروید استودیو توانایی بسیاری برای این قسمت وجود دارد در میان قابلیت های Translate و چند زبانه کردن و همچنین UI RTL نیز در اندروید استودیو موجود است که در اکلیپس وجود ندارد.
نوشته اندروید استودیو Android Studio واکلیپس Eclipse چیست؟ اولین بار در سمانیک. پدیدار شد.