آپدیت گورخر گوگل! چطور با zebra رفیق باشیم؟

الگوریتم گورخر نه! گورخر یک آپدیت برای هسته الگوریتم گوگل است. این بروزرسانی یکی از راهکارهای گوگل برای مبارزه با فروشگاه‌های اینترنتی بی‌کیفیت است.در مورد دلیل نام گذاری این آپدیت هنوز صحبت‌های زیادی هست اما یک نظریه محکم وجود دارد؛ اینکه “راه‌راه” بودن این حیوان باعث استتار بهتر او در طبیعت می‌شود. این موضوع کنایه‌ای است به سایت‌های فروشگاهی بی‌کیفیتی که سعی می‌کنند با رسیدگی به ظاهرشان، به مخاطب القاء کنند که ما یک فروشگاه معتبریم.

در ادامه این مقاله کوتاه، در مورد آپدیت گورخر توضیح می‌دهیم و بعد به شما می‌گوییم که چطور با آن رفیق باشیم و از خشم او دوری کنیم.

گوگل zebra چیست؟ تولد گورخر گوگل

همانطور که گفتیم، گوگل زبرا، برای حذف فروشگاه‌های بی‌کیفیت و قلابی، از نتایج گوگل به وجود آمده. در سال ۲۰۱۳ بود که مت کاتس، مدیر سابق بخش اسپم گوگل، اعلام کرد یک فروشگاه عینک فروشی اینترنتیِ افتضاح و بی‌کیفیت، به نتایج اول گوگل رسیده! بعد از دو روز هم فروشگاه ذکر شده از نتایج حذف شد.

همین موضوع و اظهار نظرهای بعدی این فرد باعث شد تا علمای سئو، نظرهایی در مورد فعالیت zebra بدهند و بگویند که این یک آپدیت برای مقابله با فروشگاه‌های اینترنتی ضعیف است.

الگوریتم گورخر

تا اینجا با ماهیت این الگوریتم آشنا شدیم. اما موضوع مهم تر این است بدانیم که چطور باید سایت فروشگاهی‌مان را برای این الگوریتم سئو کنیم.

دوستی با گورخر گوگل

zebra algorithmراستش را بخواهید هنوز هیچ نمونه‌ای پیدا نکرده‌ایم که گورخر در وب فارسی، فلان فروشگاه را به دلیل کیفیت نامناسب یا ظاهر زشت جریمه کرده باشد. اما خب این دلیل خوبی نیست که نسبت به خشم آن بی‌توجه باشیم.
یادتان باشد که جمعیت وب فارسی در نهایت چیزی حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر است در حالی که وب انگلیسی و عربی چند میلیارد کاربر دارند. همین موضوع باعث می‌شود که همیشه الگوریتم ها و آپدیت‌های گوگل اول به سراغ کاربران این دو زبان بروند و با تأخیر زمانی زیادی در وب فارسی ظاهر شوند، پس بهتر است کمی آینده‌نگر بوده و از همین الان هوای گورخر گوگل را داشته باشید.

در هر حال؛ هرچیزی فروشگاه اینترنتی ما را به عنوان یک فروشگاه معتبر معرفی کند، می‌تواند برای الگوریتم گورخر خوشحال کننده باشد. البته بعضی مواقع، هوش مصنوعی این الگوریتم دقیق‌تر به بررسی جزئیات سایتمان مشغول می‌شود. در ادامه نکات مهمی که باید برای بهبود سئو سایت و دوری از خشم گور خر به آن توجه کنیم را توضیح می‌دهیم.

 

در فروشگاه اینترنتی‌تان محتوای با کیفیت بنویسید

محتوای با کیفیت در سئومحتوا همیشه راز موفقیت در وب بوده و هست. یکی از نشانه‌هایی که به گورخر می‌فهماند شما یک سایت فروشگاهی معتبر هستید، وجود محتوای مفید است. اما در کجا؟

اولین نکته؛ وجود محتوای با کیفیت در وبلاگ سایتتان در مورد محصول و خدماتی است که ارائه می‌کنید.

بعد از آن باید به محتوای صفحات محصول دقت کنید. مطمئن شوید که محصولات شما همگی با یک محتوای تکراری در گوگل نمایش داده نمی‌شوند. همینطور دقت کنید که در هر محتوا لینک‌های داخلی مناسبی وجود داشته باشد. نبودن لینک داخلی میان محصولات و صفحات شما باعث به وجود آمدن صفحات یتیم در سایت می‌شود. این صفحات را هیچ کدام از الگوریتم‌های گوگل دوست ندارند.

به ux و ui فروشگاه توجه کنید

ux و ui در سئونه فقط الگوریتم zebra بلکه خود کاربران هم برای اینکه مطمئن شوند یک سایت فروشگاهی از اعتبار مناسبی برخوردار است یا نه، به طراحی آن توجه می‌کنند. یک تصویر با سایز نامناسب در صفحه محصول کافی است تا از دید کاربر به عنوان یک سایت بی‌کیفیت شناخته شوید. پس تا جای ممکن به دیزاین و طراحی سایت دقت کنید.

علاوه بر این در صفحات، باید نمادهای اعتماد سایت قابل مشاهده باشند. همینطور باید دکمه خرید با اندازه مناسبی جلوی دید مخاطب قرار بگیرد. مورد بعدی، توضیحات محصول است. کاربر نباید برای مشاهده توضیحات و مشخصات محصول، در صفحه سرگردان شود پس آن‌ها را در دسترس‌ترین جای ممکن بگذارید.

اگر یک سایت ریسپاسیو (سایتی که در هر دستگاهی درست نمایش داده شود) ندارید، بهتر است بدانید، همین الان بیش از ۵۰ درصد بازدیدکنندگان را فراری داده‌اید؛ در نتیجه رتبه شما در جستجوی موبایلی کمتر خواهد شد. (طبق الگوریتم موبایل فرست ایندکس، گوگل، نسخه موبایل را نسخه اصلی حساب می‌کند و ابتدا آن را ایندکس می‌کند).

از نشانه گذاری‌ها استفاده کنید

در مقاله اسکیما، به طور جامع در مورد نشانه گذاری‌ها و تأثیر آن روی سئو و تجربه کاربری توضیح دادیم. یکی از نکاتی که می‌تواند موتور جستجوی گوگل و الگوریتم گورخر آن را مطمئن کند که شما یک سایت معتبر هستید، وجود کدهای نشانه‌گذاری در سایتتان است.

نشانه گذاری سایت های فروشگاه تأثیر مثبتی روی سئو آنها دارد چون گوگل با استفاده از این کدها بهتر ساختار صفحه، نوع محصول، قیمت و مشخصات آن را درک می‌کند. در ادامه هم احتمالاً از این اطلاعات برای نمایش بهتر محصولات شما به کاربر کمک می‌گیرد.

از ویدیو برای معرفی محصولات استفاده کنید

ویدئوتا الآن چند سایت فروشگاهی را دیده‌اید که برای معرفی محصولشان به مخاطب از ویدیو استفاده کنند؟ مطمئنا سایت‌های کمی این کار را می‌کنند و این سایت‌ها، دقیقا همان فروشگاه‌های بزرگ و معتبری هستند که به کاربرشان اهمیت زیادی می‌دهند. شما هم می‌توانید با اضافه کردن ویدیو به محصولات و محتوای سایت‌تان، علاوه بر بهبود سئو از طریق افزایش زمان ماندگاری در سایت، باعث رضایت zebra شوید.

برای قرار دادن ویدیو محصولات نیاز به صرف هزینه‌های زیاد میزبانی وب ندارید. کافی است بعد از آماده شدن فیلم، آن را در سرویس های میزبانی وب بارگذاری مثل آپارات یا تماشا بارگذاری کرده و بعد لینکش را صفحه محصولتان قرار دهید.

چت زنده را فعال کنید

چت زنده قابلیتی است که به کاربران اجازه می‌دهد برای پرسیدن سؤال‌هایشان به جای استفاده از سیستم تیکت، از چت آنلاین داخل سایت استفاده کنند. به این صورت در کمترین زمان به جواب سؤال یا راه حل مشکلشان می‌رسند. اگر توانایی راه اندازی چنین سیستمی را در سایت‌تان دارید حتما از آن استفاده کنید. این موضوع تأثیر مثبتی روی نرخ تبدیل شما دارد.

در حال حاضر افزونه‌های مختلفی در وب فارسی وجود دارند که می‌توانند با کمترین هزینه و حتی به صورت رایگان، چت زنده میان شما و کاربر را راه اندازی کنند.

فکری به حال سرعت سایت‌تان کنید

بیشتر کاربران چیزی در حدود ۵ ثانیه برای لود شدن سایت شما زمان می‌گذارند. البته این زمان برای وب و مخاطب ایرانی است وگرنه در وب انگلیسی کاربران نهایتاً ۲ تا ۳ ثانیه از زمانشان را تلف می‌کنند.

علاوه بر کاربر، گوگل هم توجه خاصی به سرعت سایت شما دارد و آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده رتبه در نتایج معرفی کرده. در صفحات محصول و سایت‌های فروشگاهی به دلیل وجود تصاویر زیاد، احتمالا سرعت صفحه تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. بنابراین یکی از بهترین راهکارها بهینه کردن سایز تصاویر با استفاده از ابزارهایی مثل فتوشاپ یا سایت tinypng است.

سرعت سایت در الگوریتم گورخر

شرایط و قوانین سایت را در دسترس مخاطب قرار دهید

در یکی از مقالات معتبر انگلیسی، به این نکته اشاره شده که: باید لینک تمامی صفحات شرایط و ضوابط، قوانین، حمل و نقل، پرداخت و… در اختیار مخاطب قرار بگیرد تا بتواند قبل از شروع خرید، تمامی آن‌ها را مرور کند. پیشنهاد می‌کنیم تمامی قوانین سایت را در یک برگه بنویسید و لینک آن را در قسمت هدر یا فوتر، در مقابل دید مشتری قرار دهید.

از درگاه‌های پرداخت معتبر استفاده کنید

برای پرداخت اینترنتی کاربران، سایت را به درگاه‌های پرداخت قابل اطمینان و البته شناخته شده متصل کنید. استفاده از درگاه‌های گمنام و کم‌اعتبار علاوه بر ناراحتی الگوریتم گورخر گوگل، باعث می‌شود کاربرانتان در اعتماد به شما تردید کنند.

در حال حاضر و در ایران، به جز درگاه‌های معتبر بانکی، درگاه زرین پال از اعتبار مناسبی برخوردار است که می‌توانید در زمان کوتاهی برای دریافت آن اقدام کنید.

به نظرات و امتیازهای کاربران توجه کنید

سایت Search Engin پیش‌بینی می‌کند که تعداد نظرات فروشگاه و امتیاز کیفیتی که کاربران به محصولات شما می‌دهند، یکی فاکتورهای مهم به چشم گورخر گوگل است. مسلماً هر چه این امتیازها بالاتر باشد، یعنی کاربر به شما اعتماد بیشتری دارد و تجربه خوبی از خرید خود به دست آورده است.

کلام آخر

مواردی مثل سیستم مقایسه محصولات، نوار بردکرامب، پیشنهاد محصولات مشابه و… در سایت‌های فروشگاهی می‌تواند تأثیر مناسبی روی تجربه کاربر داشته باشد و طبق مطالب منابع معتبر، از نکات تأثیر گذار روی دوستی بین شما و گورخر گوگل است. پس بهتر است آن‌ها را در سایتتان فعال کنید.

امیدواریم از مطالب این مقاله در مورد آپدیت گورخر گوگل لذت برده باشید. اگر دوست داشتید می‌توانید مقاله‌های مرتبط دیگر مثل مقاله الگوریتم پاندا، الگوریتم پنگوئن و… را هم مطالعه کنید.

با آرزوی موفقیت.

نوشته آپدیت گورخر گوگل! چطور با zebra رفیق باشیم؟ اولین بار در نوین. پدیدار شد.

درباره نویسنده: administrator

ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *