چند نکته درباره‌ی بازخوانی متن


بازخوانی متن، عادت بسیاری از ما نیست.

کافی است نگاهی به دیدگاه‌های منتشر شده در متمم یا پست‌های وبلاگ‌ها و نوشته‌های منتشر شده در شبکه های اجتماعی بیندازید، تا بیش از پیش مطمئن شوید که بازخوانی، هنوز جایگاه شایسته‌ی خود را در ذهن بسیاری از ما به دست نیاورده است.

البته علت‌ها و بهانه‌های بسیاری هم برای این وضعیت، قابل تصور است.

وبلاگ‌نویس‌ها می‌دانند که نوشتن، کار فکری بسیار خسته‌کننده‌ای است و وقتی نقطه‌ی آخرین جمله را می‌نویسند، نمی‌توانند لحظه‌ای در کلیک کردن روی دکمه‌ی انتشار، درنگ کنند.

هم‌چنین بسیاری از نوشته‌های ما در فضای دیجیتال، در پاسخ نوشته‌های دیگران است و می‌شود انتظار داشت که در آن‌جا، آن‌قدر درگیر محتوای پیام می‌شویم، که ایرادهای شکلی و ساختاری آن، از چشم‌مان دور می‌ماند.

اما اگر قصد داشته باشیم نوشته‌هایمان در بلندمدت خوانده شوند، چاره‌ای نداریم جز این‌که بازخوانی – و احتمالاً بازنویسی – را به عنوان بخشی از فرایند نوشتن، جدی بگیریم.

در این درس نمی‌خواهیم وارد جزئیات بازنویسی و ویرایش متن بشویم. بلکه صرفاً به چند نکته در روش‌های اجرایی بازخوانی متن اشاره می‌کنیم.

برای این روش‌ها، استاندارد و پروتکل مشخصی وجود ندارد و نویسندگان، هر یک به تجربه درمی‌یابند که چه شیوه‌ای برایشان مناسب است.

بنابراین ممکن است همه‌ی آن‌چه در ادامه می‌آید، با سبک و سلیقه‌ی شما همخوان نباشد؛ یا این‌که تکنیک‌ها و روش‌های متفاوتی داشته باشید که در این درس به آن‌ها اشاره نشده است.

در صورت امکان، بازخوانی را با فاصله انجام دهید

گاهی اوقات، چاره‌ای نداریم جز این‌که متن‌مان را بلافاصله پس از نوشته شدن بخوانیم.

اما اگر این امکان وجود دارد که متن را کنار بگذارید و پس از مدتی دوباره به آن بازگردید، حتماً از این امکان استفاده کنید.

هر چه فاصله‌‌ی بیشتری میان زمان نگارش و زمان بازخوانی ایجاد می‌شود، فاصله‌ی ذهنی ما نیز با متن بیشتر می‌شود و ایرادها و ضعف‌ها و ابهام‌های آن را بیشتر و بهتر می‌بینیم.

اگر در شبکه‌های اجتماعی کپشن می‌نویسیم یا در سایت‌ها و وبلاگ‌مان مطلب منتشر می‌کنیم، یک روش حرفه‌ای می‌تواند این باشد که چند روز بعد دوباره متن را بازخوانی کرده و اصلاح کنیم.

برای این کار، کامنت‌ها و نظرات کاربران هم می‌تواند سازنده باشد و به ما کمک کند متن را بهبود بخشیم.

به خاطر داشته باشید که در فضای دیجیتال، معمولاً تعداد خوانندگان متن شما در چند روز اول، در مقایسه با کسانی که در یک سال آتی آن را خواهند خواند، بسیار ناچیز است. بنابراین، هم‌چنان مراجعه به متن و ویرایش آن، می‌تواند توجیه داشته باشد.

محدودیت در دسترسی به این درس

دوست عزیز.

نمایش کامل این درس برای کاربران آزاد فعال و کاربران ویژه متمم انجام می‌شود. در صورتی که تفاوت بین کاربرهای آزاد و آزاد فعال و ویژه را نمی‌دانید، می‌توانید به صفحه‌ی زیر مراجعه کنید:
انواع کاربران متمم
ضمناً لازم به ذکر است که شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت.

فهرست برخی از درس‌های کاربر ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های متمم

البته از میان درس‌های مطرح شده، شاید بهتر باشد ابتدا مطالعه‌ و بررسی مباحث زیر را در اولویت قرار دهید:

  تقویت فن بیان

  فنون مذاکره

  تحلیل رفتار متقابل

  افزایش عزت نفس

  مهارت ارائه

اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام

آیا شما در بازخوانی متن‌های خود، به تکنیک‌ها و روش‌هایی رسیده‌اید که مناسب بدانید با دوستان متممی خود نیز در میان بگذارید؟

سری مطالب حوزه چالش نوشتن

The post چند نکته درباره‌ی بازخوانی متن appeared first on متمم.

درباره نویسنده: administrator

ممکن است دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *